De leukste hippe retro brillen van Nederland… en België!

Over ons

Trots, dat zijn Yvonne en Marald van YF & MART. Hun collectie de leukste hippe retro brillen van Nederland is sinds kort namelijk ook verkrijgbaar in België. ‘YF & MART is volwassen geworden,’ aldus Marald, ‘het is nu tijd om de volgende stap te zetten en het buitenland kennis te laten maken met onze look en feel.’ Het echtpaar startte YF & MART in het voorjaar van 2009 en zag in de jaren die volgden een gestage groei in de vraag naar hun bijzondere retro monturen. Steeds meer opticiens raakten enthousiast over de met zorg ontwikkelde producten zodat de frisse en eigenwijze monturen inmiddels in meer dan 100 kwaliteitswinkels te krijgen zijn.

Het verhaal van YF & MART lijkt wel een jongensboek. Na een jarenlange carrière in de optiekbranche bedacht Marald dat het anders moest. Betaalbare monturen die een tijdloos maar frivool gevoel oproepen, een excellente service, hippe designs en absolute topkwaliteit was het recept. ‘En kleine oplages in plaats van dertien in een dozijn,’ verteld Marald. ‘Dat we als klein, maar onafhankelijk familiebedrijf niet alles konden, maar keuzes moesten maken is onze kracht gebleken,’ vult Yvonne aan. ‘Met een YF & MART montuur heb je echt iets bijzonders in handen.’

Voordat een YF & MART klaar is om gedragen te worden is er een heel proces van ontwerpen, selecteren, bijschaven en fijn slijpen gepasseerd. Een YF & MART wordt altijd samengesteld uit de beste kunststoffen en metalen. ‘Wij willen voor onze klanten het beste dat er is, wij zouden zelf immers ook niet met minder genoegen nemen,’ legt Marald uit. Voor een YF & MART wordt bijvoorbeeld alleen gewerkt met hoogwaardig acetaat. Duurzaam kunststof dat een garantie is voor jarenlang draagcomfort. Ook de ontwerpen gaan niet over een nacht ijs. Creatief brein Yvonne is uren met schetsen en samples in de weer op het perfecte eindresultaat te krijgen: een retro montuur dat ook eigentijds is en als gegoten moet zitten. Aan een YF & MART wordt net zo lang gewerkt zodat het niet alleen functioneel, maar ook een sierraad is.

Gezien de filosofie van YF & MART hoeft het niet te verbazen de momenten waarin klanten en opticiens persoonlijk hun waardering overbrachten tot de leukste van de afgelopen jaren behoren. Yvonne verteld glunderend: ‘er zijn klanten die meerdere van onze monturen in hun privécollectie hebben en ons persoonlijk laten weten hoe leuk ze het vinden om ze als accessoire te combineren bij hun kleding of af te stemmen op de gelegenheid. Dat is een groot compliment.’ Nu het merk in Nederland volwassen is geworden is de tijd rijp om ook België kennis te laten maken met het authentieke product. De laatste tijd komt er ook steeds meer vraag uit het buitenland. In Engeland, België en Duitsland zijn YF & MART monturen bijvoorbeeld al in het straatbeeld te bewonderen. De goede relaties die Marald van oudsher in België heeft, leidden vervolgens tot de logische keuze voor het bedienen van de Belgische klant. ‘De eerste opticiens hebben ons al in hun assortiment. Dat geeft enorm veel energie,’ aldus Marald’, ‘YF & MART gaat nu met fris elan een nieuwe fase in, een fase waarin de inmiddels bewezen visie opnieuw leidend zal zijn.

© Copyright 2018 - YF & MART